Wat is VoetreflexPlus therapie

Voetreflextherapie is een heel oude massage techniek waarvan de wortels hoogstwaarschijnlijk in India en China liggen.

We onderscheiden twee verschillende massagevormen:
  • De neurologische massage (westerse wijze): Hier worden met stevige druk de zones op de voet die corresponderen met de lichamelijke organen en weefsels gemasseerd.
  • De energetische massage (Chinese wijze): Het lichaam bestaat niet alleen uit organen en weefsel, maar ook uit een energetisch aanwijsbaar component.
Achter de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zit een holistisch mensbeeld waarin lichaam- geest en emotie een eenheid vormen. Naast de lichamelijke functies is elk orgaan ook gekoppeld aan een bepaalde emotie.
 
Emotionele problemen zoals verdriet kunnen orgaan- en mentale problemen geven, maar ook omgekeerd. Een blokkade  in een energiebaan kan dus zowel een lichamelijke als emotionele oorzaak hebben of beiden.
 
 
Via voetreflex, door het masseren van de reflexpunten, kunnen blokkades worden opgespoord en behandeld worden. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding en energiestroming naar het orgaan toe.

Het zelf genezend vermogen wordt hierdoor gestimuleerd.

Voetreflex Plus- therapie is een combinatie van westerse en Chinese massage technieken.
Hierdoor is de behandeling zeer effectief en versnelt het de resultaten.
Het is een veilige en vriendelijke manier om lichaam en geest weer in balans te brengen.
 
Voetreflex is een natuurlijke vorm van genezen als ondersteuning in een proces, dit in samenwerking met de reguliere gezondheidszorg.