Reflexologie massage bij Kanker

Reflexologie massage bij kanker

Steeds meer mensen krijgen de diagnose kanker, tijdens de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties kan ik als oncoreflex-therapeute ondersteuning bieden aan u. Maar ook nadat u klaar bent met de reguliere behandelingen kunnen er nog veel klachten zijn  waarmee ik u kan helpen. 

Kanker is geen contra-indicatie voor massage, zolang het maar wordt gegeven door een therapeut die op de hoogte is van de medisch reguliere en de natuurgeneeskundige aspecten van de ziekte. Die de behandelingen, de bijwerkingen alsmede de voetreflexmassagetechnieken beheerst en bovendien kan omgaan met de emotionele aspecten van deze ziekte.  

Reflexologie massage als ondersteuning tijdens het behandelproces

Tijdens het behandelproces wat kan bestaan uit chemo behandelingen, bestralingen, operaties etc. biedt voetreflex massage een ondersteuning zowel op  emotioneel, mentaal en fysiek niveau. 

Reflexologie massage bij kanker helpt mensen bij hun herstel

De reflexologie massages bij kanker verhogen de kwaliteit van leven waardoor mensen zich evenwichtiger voelen, zowel geestelijk als fysiek. Verder helpen deze massages de bijwerkingen voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen en/of operaties te verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten als vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid.

Na een chemokuur zijn klachten zoals neuropathie en bewegingsproblemen van voet, enkel en
onderbeen een veel voorkomend probleem.
Met behulp van speciale voetreflextechnieken,
welke in de sport-reflexologie zijn ontwikkeld, is het mogelijk om de chemoresten die op de
zenuwuiteinden blijven zitten, te verminderen, waardoor de bijbehorende klachten
verminderen.